Raskars hverdag

 

 

«Jobben er veldig viktig for meg»Raskar Mustafa (27) har jobbet med renhold hele sitt voksne liv. Tidligere var han renholder på Tromsø lufthavn. Nå sørger han for at det skinner på Jessheim Storsenter.

Når kundene strømmer inn på Jessheim Storsenter ved åpningstid klokken 10, lukter det rent. Renholdsarbeider Raskar begynner å vaske storsenteret klokken 06 på hverdager, sånn at det skal være hyggelig for de ansatte å komme på jobb. Trivselsfaktoren øker, både for ansatte og kunder, når det er rent og pent til enhver tid.

Jeg liker å jobbe med renhold! Jeg er en person som trives med å ta ansvar, og jeg setter stor pris på å bidra til å gjøre det hyggelig på storsenteret. Når gulvene skinner og alle kontaktflater er rene får jeg en god følelse, sier han.Profesjonelt RENHOLD

Det første Raskar gjør når han kommer på jobb, er å klargjøre utstyret han skal bruke. Han bruker blant annet en gulvvaskemaskin og en i-mop. Hva i all verden er det, tenker du kanskje nå? Men du har sikkert allerede sett disse i bruk.


Gulvvaskemaskinen ligner på en Segway. Det vil si at jeg står oppå den mens vaskingen foregår. Jeg fyller den med vann og rengjøringsprodukt, og den har en kost under og en nal bak. Maskinen suger opp det skitne vannet sånn at gulvet blir gullende rent, forklarer han.

Den håndholdte i-mop’en bruker han på steder der det er vanskelig å komme til med gulvvaskemaskinen. Som for eksempel mellom blomsterpottene utenfor blomsterbutikken. I tillegg vasker han speil, tørker støv og sørger for at alle kontaktflater desinfiseres. For en profesjonell renholder som Raskar er hver eneste krik og krok like viktig.

test 1 HVERDAGSHELT: Hver dag klokken 06:00 starter Raskar sin arbeidsdag på Jessheim Storsenter.

Godt arbeidsmiljø

En «god morgen»-hilsen fra en butikkansatt, en tekstmelding fra en kollega og en hyggelig tilbakemelding fra sjefen er sosialt krydder i arbeidshverdagen til Raskar. Han har også blitt godt kjent med Nokas-vekterne på senteret, som ringer ham direkte hvis det skulle dukke opp et uforutsett rengjøringsbehov.

Jeg trives veldig godt som renholdsarbeider hos Coor. Selv om jeg jobber alene, så føler jeg på samholdet med de andre i teamet. Jobben er viktig for meg, sier han.

EN BRA DAG PÅ JOBB

Men hva skal til for at han har en ekstra bra dag på jobb på Jessheim storsenter?

– Det må være hvis jeg får en god tilbakemelding fra kunder eller ledelsen, smiler han. 

Han setter pris på at ledelsen i Coor henvender seg direkte til ham når noen har skrytt av innsatsen hans. – Det motiverer meg, og får meg til å trives enda bedre, avslutter han.

 

Hva kan vi hjelpe deg med?

 

BE OM TILBUD